De ideale buitenkeuken voor tijdens warme dagen | Facq
Facq

De ideale buitenkeuken voor tijdens warme dagen 

Categorie: Inspiratie

Doet de gedachte aan heerlijk koken en eten in de buitenlucht jou meteen watertanden, maar heb je geen zin om te sleuren met gasflessen, te knoeien met elektriciteit en met man en macht allerlei potten en pannen te verhuizen? Dan is een buitenkeuken ideaal. Met een goed ingerichte buitenkeuken hoef je tijdens een tuinfeestje nooit heen en weer te lopen tussen binnen en buiten, want je hebt alles gewoon binnen handbereik. Zelfs de meest kraakverse groenten en kruiden. Zo maak je de hapjes klaar en sla je een babbeltje met je gasten die ondertussen alvast genieten van de zon met een aperitiefje in de hand.

Je buitenkeuken inrichten

In de ideale buitenkeuken is de chef letterlijk het middelpunt van alle aandacht. Hij heeft alle plek die hij nodig heeft om het eten voor te bereiden, klaar te maken en te serveren. Ondertussen bewonderen de gasten zijn kookkunsten aan de zijlijn. Kortom, een mooie bar is een must voor elke buitenkeuken waar gezelligheid minstens zo belangrijk is als lekker eten. Ook de eettafel staat liefst zo dicht mogelijk in de buurt van het fornuis, zodat de chef en zijn gasten gezellig kunnen keuvelen terwijl het eten gaart. 

 

Tip: Installeer de waterkraan en de koelkast aan het uiteinde van de bar. Zo kunnen je gasten zichzelf gemakkelijk bedienen.

 

Een keuken middenin het groen

Het Belgische weer zit jammer genoeg niet altijd mee. Laat regenwolken je buitenkeukenpret niet bederven en voorzie een terrasoverkapping. Plant bomen en andere hooggroeiende planten rondom je buitenkeuken en je creëert een natuurlijke afscheiding die koude windstoten en verdwaalde regenspatten moeiteloos tegenhoudt.

 

Tip: Heb je geen zin om te wachten tot je bomen en planten groot genoeg zijn om je buitenkeuken te beschutten? Tuinschermen werken natuurlijk net zo goed. En ze kunnen net zo groen zijn. Maak er wat planken aan vast, voorzie wat potplanten en kleurrijke kruiden zoals bieslook, rozemarijn, salie en tijm, … en je groene buitenkeukenoase is klaar voor gebruik.

 

Meer weten over de keukens van Facq

#keuken #keuken ideeën #trends   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: