De charme van een retro badkamer: de collectie '1930' | Facq
Facq

De charme van een retro badkamer: de collectie '1930' 

Categorie: Badkamer

De jaren 1930: de tijd van Shirley Temple en de Grote Depressie, maar ook van de meest stijlvolle badkamers ooit. Van geometrische tegelvloeren  - goed voor instant grandeur - tot achthoekige badkamermeubels: de 1930-serie is de onvervalste klassieker van de badkamers.

Achthoekig porselein als blikvanger

Kijk jij ook met grote ogen naar alles retro-achtig? Naar tijden waarin vrouwen nog écht elegant uit de hoek kwamen en mannen zonder vrees met kwast en scheermes aan de slag gingen? Ben je ook nog eens fan van klassieke luxe? Dan is een op de jaren 1930 geïnspireerde badkamer absoluut jouw ding!

Meest typerend en opvallend kenmerk zijn de achthoekige vormen van de badkamermeubels. Het maagdelijk witte porselein van zowel toilet, wandbidet als wastafel wentelen zich in schuine kanten. Die achthoekige vormentaal was net geen eeuw geleden al onwaarschijnlijk populair en weet ook vandaag veel harten te beroeren.

Tijdloos design

De achthoekige 1930-serie ontwikkelde Duravit al in de jaren 20. Ze werd voor het eerst voorgesteld aan het grote publiek in de jaren 30 en is sindsdien niet meer weg te denken uit badkamers van over de hele wereld. De collectie is klassiek en trouw aan die specifieke stijlperiode, maar ze voldoet ook aan alle moderne en technische wensen van vandaag. Bekijk die geniale vormgeving van 'de tijd van toen' dus zeker eens door Duravit's moderne bril.

Maak van jouw badkamer een retro visitekaartje en waan je elke dag opnieuw in pakweg een chique herenhuis aan de Riviera. 

#badmeubel #retro badkamer #klassieke luxe   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: