De badkamer ecologisch schoonmaken | Facq
Facq

De badkamer ecologisch schoonmaken 

Categorie: Inspiratie

 

Veel schoonmaakmiddelen bevatten chemische bestanddelen en zijn schadelijk voor mens en milieu. Toch zijn er ook natuurlijke schoonmaakmiddelen voor de badkamer die prima werken. Ontdek hoe je badkamer schoonmaken ook op een ecologische manier kan!

Ecologische schoonmaakmiddelen

Heel wat badkamerreinigers bevatten synthetische middelen en stoffen uit aardolieproducten. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu en kunnen onze huid en luchtwegen aantasten. Gelukkig bestaan er eveneens speciale ecologische schoonmaakmiddelen die volledig uit natuurlijke grondstoffen bestaan. Dat betekent dat deze schoonmaakproducten biologisch afbreekbaar zijn en daarom beter zijn voor mens en milieu.

Daarnaast kan je heel wat producten uit je voorraadkast gebruiken als natuurlijk schoonmaakmiddel. Citroensap, olijfolie, koffie, azijn, soda, groene zeep, etc. zijn perfecte schoonmaakmiddelen die 100% natuurlijk zijn!

Badkamertegels ecologisch reinigen

De badkamertegels kan je op een eenvoudige manier ecologisch reinigen. Je hebt hiervoor enkel azijn nodig. Wrijf met wat azijn over de badkamertegels en je zal zien dat de badkamer tegels meteen schoon worden. Ook voor het ontkalken van kranen kan je azijn gebruiken. Hou er wel rekening mee dat je badkamer na het reinigen even naar azijn zal ruiken. Deze geur verdwijnt gelukkig helemaal als de azijn opgedroogd is.

Toilet ecologisch reinigen

Om het toilet ecologisch te reinigen, kan je gebruik maken van een natuurlijke toiletreiniger. Meng hiervoor 1 liter warm water met 1 kop azijn, 1 kop biologisch zeezout en 3 eetlepels citroenzuur.

Om kalkaanslag in de toiletpot te verwijderen, giet je een halve fles azijn in de toiletpot. Dat doe je best ’s nachts, zodat je het toilet de volgende morgen met een borstel kan schoonmaken. Erg vuile plekken in de toiletpot kan je verwijderen door ze te behandelen met een mengeling van borax en citroensap. Laat het mengsel even inwerken en borstel nadien de vuile plekken weg.

Wastafel reinigen

De wastafel reinigen doe je met een natuurlijk schoonmaakmiddel van ¾ liter water en ¼ theelepel citroenzuur. Hiermee kan je gemakkelijk al het vuil op de wastafel verwijderen. Ook een mengeling van azijn en water is hiervoor perfect.

Je kan de gootsteen ontstoppen door er keukensoda en heet water in te gieten. Dit zal beginnen bruisen, waardoor de gootsteen perfect ontstopt wordt. Ook met een mengeling van warme azijn en zuiveringszout kan je de gootsteen ontstoppen op een milieuvriendelijke manier. 

#kleine badkamer #kuisen   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: