Bespaar ruimte en houd je badkamer proper met een badwand | Facq
Facq

Bespaar ruimte en houd je badkamer proper met een badwand 

Categorie: Inspiratie

 

Heb je een kleine badkamer waarin je onmogelijk zowel een bad als een douche kan plaatsen? Dan is een bad-douchecombinatie de meest praktische oplossing om beiden met elkaar te verzoenen. Om te vermijden dat je badkamer kletsnat is na een douche is de juiste badwand natuurlijk essentieel.

 

Verschillende soorten badwanden

Een badwand past in principe bij elk type bad, maar we raden je wel aan om er één met een vlakke rand te kiezen. Je hebt daarbij de keuze uit tal van verschillende soorten badwanden: vaste of losse wanden, met één, twee of drie wanden en losse wanden die openschuiven of openvouwen. Voor elke soort badwand heb je bovendien keuze uit verschillende modellen, kleuren en maten.

Ook veiligheid is een belangrijke factor: je badwand moet stevig gemonteerd worden aangezien hij aan intensief wordt gebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld de badwanden van Duscholux en die van Hüppe uitgerust met veiligheidsglas. Ze zijn verkrijgbaar met witte, chroom of edelmat profielen. Een ander voorbeeld zijn de Inda badwanden, opgebouwd uit een titanium profiel en uit transparant glas met een dikte van 6 mm.

Een vaste of een losse badwand?

Losse badwanden, die je openvouwt of openschuift, zijn het populairst. Dat is natuurlijk niet onlogisch: ze nemen weinig plaats in beslag en ze laten toe om erg gemakkelijk en veilig in bad te stappen. Een badwand bestaande uit meerdere elementen die je kan vouwen, tovert je bad trouwens in een wip om in een douchecabine.

Of je nu kiest voor een vaste of een losse wand, het belangrijkste is dat je badwand de rest van je badkamer goed beschermt tegen opspattend water.

Hoe moet ik mijn badwand onderhouden?

Je badwand trekt meteen de aandacht en moet dus altijd proper en goed onderhouden zijn! Kalkaanslag en vuil vermijden doe je door je badwand op de juiste manier te poetsen. Dat wil zeggen: na het douchen of baden even met een aftrekker de glazen wand drogen en het profiel proper vegen. Ontstaat er toch kalk, ga die dan te lijf met azijn of met een geschikt reinigingsmiddel.

Wist je trouwens dat er beschermende filters bestaan, die je op je badwand kan kleven en die waterafstotend werken? Dankzij een dergelijke filter wordt het onderhoud van je badwand kinderspel en maken kalk en vuil geen schijn van een kans.

#badkamer inrichten #bad #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: