Badkamertrends 2015: dit mag je verwachten | Facq
Facq

Badkamertrends 2015: dit mag je verwachten 

Categorie: Inspiratie

 

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook in de badkamer. Heb jij plannen om je badkamer in 2015 in een nieuw jasje te steken? Dan hou je best deze trends in de gaten! 

High tech in de badkamer

Technologie is niet langer verbannen in de badkamer. Dankzij de nieuwste waterdichte toepassingen is ongeveer alles mogelijk. Dit bewijst de ‘F. Digital Deluxe’-douche van Grohe. Dankzij de ‘dry-zone’-controller regel je met je iPod het licht, geluid en de stoom tijdens jouw douchebeurt. Je creëert jouw ultieme moment van genot! 

 

Zwarte badkamerinrichting

Lange tijd was wit de norm in de badkamer. Die tijd is voorbij, tegenwoordig zijn alle kleuren mogelijk. Ook zwart. De ‘Vero’-collectie van Duravit en de ‘Memento’-collectie van Villeroy&Boch bieden bijvoorbeeld prachtig zwart sanitair. Wen alvast aan het idee, want binnenkort geniet iedereen van een zwart toilet en een zwarte lavabo. 

 

Zachte lijnen

In 2015 worden de strakke, moderne lijnen achterwege gelaten en is er plaats voor zachte lijnen in de badkamer. Deze trend leunt aan bij het wellnessgegeven in hedendaagse badkamers. De ‘Happy D2’-collectie van Duravit en de ‘My Nature’-collectie van Villeroy&Boch bewijzen dat zachte rondingen wonderen doen voor de rust in je badkamer. 

 

Open douches in de badkamer

De inloopdouche is al langer populair, maar in 2015 is de open douche een ware trend. De douchewand wordt steeds onopvallender en het lijkt alsof we ons in een open ruimte, in het midden van de badkamer, wassen. De ‘Axor Shower Collection’, de ‘Studio Paris’-collectie van Huppe en de ‘Air’-collectie van Duscholux zijn hiervan mooie voorbeelden. 

 

XXL-tegels

Vorig jaar speelden we nog met vormen en kleuren dankzij kleine mozaïektegels. Dit jaar zien we het groots. Prachtige XXL-tegels zijn heel populair in de badkamer van 2015. Ze geven je badkamer een luxueuze en warme uitstraling. Hoe groter, hoe beter, want de populairste tegelmaten voor het nieuwe jaar zijn 50x50 cm en 60x60 cm.