Badkamertrends 2014: een bad met maatje XS | Facq
Facq

Badkamertrends 2014: een bad met maatje XS 

Categorie: Inspiratie

klein bad

Heb je een kleine badkamer en baal je er op voorhand van dat er waarschijnlijk geen plaats is voor een bad? Dan hebben we goed nieuws voor je! Baden bestaan in alle vormen en maten. Tegenwoordig is de ene al groter dan de andere, maar ook een klein bad is mogelijk. We geven je enkele voorbeelden van een bad met maatje XS en lijsten de voordelen op!

 

Een klein bad in de badkamer: wat zijn de mogelijkheden?

klein badVoor de allerkleinste badkamers is er het zitbad Praxis van Fim’s creation. Het bad meet 105 cm bij 70 cm en neemt daarmee niet veel meer plaats in dan een douche. Wil je toch liever iets meer luxe? Dan is er het D-code hoekbad van Duravit. Dit bad plaats je eenvoudig in de hoek van je badkamer, waardoor het reeds minder plaats inneemt. Ook dit bad is compact: 140 cm x 140cm.

Het waterbesparende bad Connect van Ideal Standard is ook het vermelden waard. Met de zacht hellende binnenwanden en het smaller aflopend voeteinde beperk je de hoeveelheid water.

Een laatste mogelijkheid is een bad-douche combinatie, zo geniet je van de twee in één.

De voordelen van een klein bad in de badkamer

De keuze voor een klein bad heeft heel wat voordelen. Je kan in de eerste plaats veel ruimte besparen door een XS bad te installeren in de badkamer. Zo is er ook meer plaats om badkamermeubels te plaatsen en wordt de opbergruimte groter.

In een kleiner bad gaat minder water en dat is niet per se een nadeel. Je kan op dezelfde manier genieten, maar je energierekening loopt minder hoog op. Let op: een douche is nog steeds voordeliger dan een bad, omdat douches minder water verbruiken en dat is milieuvriendelijker.

Last but not least: ondanks de kleinere afmetingen hoef je niet aan comfort in te boeten. In kleine baden kan je evengoed tot rust komen!

#badkamer inrichten #bad   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: