Badkamermeubels voor iedere badkamer | Facq
Facq

Badkamermeubels voor iedere badkamer 

Categorie: Inspiratie

Bij de inrichting van uw badkamer spelen badkamermeubels een heel belangrijke rol. Ze bepalen de stijl en uitstraling van uw badkamer en zorgen voor de sfeerschepping en het ruimtegevoel. Uiteraard houdt u best rekening met enkele praktische elementen. Ook voor een kleine badkamer zijn er genoeg badkamermeubels voorhanden die uw badkamer er mooi doen uitzien.

Badkamermeubels in verschillende stijlen

In de eerste plaats kiest u uw favoriete stijl: eigentijds, klassiek of landelijk. En daarop stemt u de keuze van uw badkamermeubels af. De verschillende stijlen passen in elk interieur. Enkele of dubbele lavabo’s, kasten in bruin of wit, strakke of sierlijke kranen, spiegelkast of kolomkast? Keus genoeg. Aan u om er het beste uit te pikken.

Bovendien dient u ook het materiaal waaruit uw badkamermeubels zijn vervaardigd, te kiezen. Houten badkamermeubels zijn meestal in te passen in elke stijl van badkamer en is dus een materiaal dat universeel kan gebruikt worden.

Staande badkamermeubels

Een kleine badkamer inrichten? Ook die kan je mooi inrichten. Badkamermeubels kiezen is dan vooral een kwestie van praktisch denken. Staande badkamermeubels scoren hier altijd goed. U denkt best vooraf na over enkele concrete zaken: het aantal personen die van de badkamer gebruikmaken, hoeveel opbergruimte u nodig heeft, waar plaatst u welk meubel,… Zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan. Weet dat details soms een wereld van verschil maken.

Inrichting kleine badkamer

Elke badkamer verdient een mooi meubel. Comfort en praktisch nut komen uiteraard op de eerste plaats. Er zijn drie meubelfamilies: staand, op poten en hangend. Voor een kleine badkamer bestaan er speciale meubels, ontworpen om de ruimte te optimaliseren: de breedte en de diepte van het meubel en de waskom zijn beperkt om een functionele badkamer te behouden.

Allerhande opbergsystemen

Verschillende opbergsystemen maken het leven een stuk gemakkelijker: staande badkamermeubels, open kolomkasten of met schuiven, toiletkastjes, een meubel op wieltjes, hangkasten, spiegelkasten,  geïntegreerde linnenmand… Aan u de keuze. Bij de opbergsystemen scoren de toiletkastjes erg goed. Ieder model kan je naar believen aanvullen met accessoires: geïntegreerde verlichting, spiegeldeuren met scharnieren of met schuifsysteem of ingebouwde stopcontacten.

Wastafels en waskommen

De wastafel verdient ook uw aandacht. U bepaalt uw keuze best op basis van het aantal gebruikers: een solo, duo of kolomkast. De waskommen zijn verkrijgbaar in onderbouw, inbouw en opbouw. De vormen zijn divers: rond, ovaal, rechthoekig… U kiest uit verschillende materialen: porselein, geëmailleerd staal of natuursteen. De kranen worden geplaatst op de waskom, de tafel of op de muur. Voor het wastafeltablet kan u kiezen uit porselein of synthetisch materiaal.