Badkamerkasten: hoe te kiezen? | Facq
Facq

Badkamerkasten: hoe te kiezen? 

Categorie: Inspiratie

Badkamerkasten – een plaats voor alles en voor alles een plaats? Een wijze raad, en zeker van toepassing op badkamermeubels! Je badkamer succesvol inrichten vereist een knap staaltje ruimtelijk inzicht en een gezonde portie boerenverstand. Toch kunnen onderstaande tips je helpen bij het uitkiezen van badkamerkasten.

Houd de belangrijkste gebruiksvoorwerpen binnen handbereik!

Tandenborstel, scheerapparaat, zeep, make-up, … Voorwerpen die deel uitmaken van ons dagelijks ‘ochtendritueel’, niet? Nogal omslachtig om ze ver weg te steken in een badkamerkast als je ze toch dagelijks gebruikt… Indien je ’s morgens juist weinig producten of accessoires nodig hebt, kan je best opteren voor een badkamermeubel met een grote wastafel. Als je weinig opbergruimte nodig hebt, dan kan je dit compenseren met meer ruimte voor je badkamergewoonten. Vanuit een esthetisch standpunt kan je eveneens kiezen voor een wandplank, gecombineerd met een grote spiegel. Wil je de ruimte echt optimaal benutten voor je sanitaire producten op te bergen ? Dan is een wandkastje met verschuifbare spiegel dé ideale oplossing!

Badkamerkasten voor de ideale opbergruimte

Badhanddoeken en badkamerkasten spreek je in één adem uit. Badhanddoeken mogen dan wel noodzakelijk zijn, ze nemen enorm veel plaats in. De geschikte badkamerkast uitkiezen, zonder je badkamer te doen lijken op één grote opslagruimte, is dus des te belangrijker!

Een commode voor in de badkamer is vanuit een esthetisch standpunt misschien wel geen slechte keuze, maar in een kleinere badkamer krijg je deze brede badkamerkast niet weg. Kies in dit geval dan voor een rechthoekige badkamerkast, die smal maar hoog is. Zo benut je de beschikbare ruimte op optimale wijze en hoef je niet in te boeten aan het esthetische. Badkamerkasten vind je immers in alle uitvoeringen en stijlen: van wit laqué tot massief donkerhout… Voor ieder wat wils!

En wat met de omvangrijke spullen?

Het is werkelijk een zonde hoe een prachtige badkamer kan ontsierd worden door kakofonie aan schoonmaakproducten, rollen wc-papier die je niet krijgt opgeborgen en ander noodzakelijk kwaad dat je spijtig genoeg niet kan missen in de badkamer, maar zoveel plaats innemen. Ze scheppen vaak een rommelige sfeer, terwijl de badkamer juist een plaats moet zijn waar je tot rust kan komen en die ontspanning stimuleert… Vaak gaat het ook om producten of voorwerpen die gewoonweg te groot zijn om op te bergen in je badkamerkast.

Voor zulke spullen bestaan er zeer leuke manden die je kan schikken op enkele schappen of een dressoir. Het is mooiere oplossing dan ze in het rond te laten slingeren en bieden meer opslagruimte dan een schuif!

Hulp nodig bij de inrichting van je badkamer? Kom eens praten met ons team of bezoek onze showrooms!

#badkamer inrichten   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: