Badkamer inrichten voor hem en haar | Facq
Facq

Badkamer inrichten voor hem en haar 

Categorie: Inspiratie

Woon je samen met je partner? Dan is de badkamer de ideale plaats om even tot rust te komen. Maar je badkamer moet ook praktisch zijn om je ’s morgens snel klaar te maken. Je ergert je misschien wel eens wanneer je partner de badkamer te lang gebruikt of wanneer je partner de badkamer vuil of rommelig achterlaat. Met de juiste badkamerindeling en goede afspraken vermijd je heel wat discussies.

Je badkamer inrichten

In een relatie moet je vaak compromissen sluiten en dat is ook het geval wanneer je de badkamer inricht. Laat daarom de felle kleuren die je partner niet mooi vindt achterwege en kies voor een kleur die jullie allebei appreciëren. Je gaat hierbij het best voor neutrale kleuren. Daarna kun je je badkamer afwerken met enkele kleurrijke accessoires, zoals een zeepdispenser of handdoeken in een kleurtje.

De ideale badkamerindeling

Staan jullie elke ochtend op hetzelfde moment in de badkamer? Dan wil je je rustig klaarmaken zonder de andere te storen. Je tanden poetsen terwijl je partner zich scheert, zorgt ongetwijfeld voor frustraties. De oplossing? Plaats twee wastafels. Op die manier hebben jullie allebei een eigen lavabo en lopen jullie niet meer voor elkaars voeten.

Een bad of een douche?

Vaak wordt het bad ook gebruikt als douche. Maar dan beperk je je badkamer, want zo kan er maar één persoon zich klaarmaken. Indien je badkamer groot genoeg is, kies je daarom beter voor een bad én een douche. Zo kun jij een heerlijke douche nemen, terwijl je partner van een deugddoend bad geniet.

Deel je badkamer in twee

Wil je liever wat meer privacy terwijl je je klaarmaakt, maar kun je niet wachten totdat je huisgenoot klaar is? Deel de badkamer dan in twee. Plaats bijvoorbeeld aan elke kant van de badkamer een lavabo. Je kunt de badkamer ook scheiden door een wand. Dat verkleint de ruimte, maar zorgt er wel voor dat jullie je op hetzelfde moment kunnen klaarmaken en toch jullie privacy kunnen behouden.

#badmeubel #bad #douche   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: