Badkamer inrichten in je master bedroom: pure luxe! | Facq
Facq

Badkamer inrichten in je master bedroom: pure luxe! 

Categorie: Inspiratie

Badkamer inrichten in je master bedroom: pure luxe!

Een master bedroom in je huis: dat vraagt om een aangrenzende badkamer. Op die manier combineer je slapen in luxe met baden in luxe. Hoe doe je dat ook nog eens in stijl en met gevoel voor ruimte? Met onze tips wordt je aangrenzende badkamer inrichten een creatief avontuur waar je nog jarenlang plezier aan beleeft.

 

Geen plaats voor muren

Een badkamer inrichten die grenst aan je master bedroom, vraagt om voldoende ruimte. Meestal worden muren zoveel mogelijk uit de ruimte gebannen. Op die manier krijg je een instant ruimtelijk gevoel en werk je alle eventueel storende tussenschotten netjes weg. Let er uiteraard wel op dat je geen steunmuren sloopt! Vraag raad aan een professional vooraleer je begint te breken.

Badkamer inrichten met gevoel voor intimiteit

Wil je liever niet de héle ruimte waarin de master bedroom en de badkamer in elkaar overlopen, openlaten? Kies dan voor een gedeeltelijke afsluiting tussen het slaap- en het badgedeelte. Een tussenschot dat aan beide kanten nog ruimte openlaat is ideaal om intimiteit en privacy te creëren zonder het ruimtelijke loftgevoel geweld aan te doen.

Tip: Om privacy te garanderen, zorg je er het best voor dat de toegangsdeur tot je master bedroom annex badkamer afgesloten kan worden. Zo baad je in alle rust en kan niemand je onverwachts storen.

Badkamer inrichten = spelen met kleur

Ook in een kleine ruimte kun je de badkamer naast de slaapkamer inrichten. Niet alleen door slim te kiezen voor tussenschotten in plaats van muren, maar ook door de juiste kleurkeuze te maken. Lichte en heldere kleuren doen de badkamer groter lijken. Met hier en daar een donker kleuraccent zorg je voor karakter en intimiteit.

Transparante vlakken in de badkamer

Transparante vlakken zijn ook een goede manier om de badkamer in de master bedroom groter te laten lijken . Denk aan een afsluiting van het bad of de douche in mat glas, polymeer of gezandstraald glas. Je kunt er doorheen kijken, waardoor de kamer optisch vergroot wordt. Tegelijkertijd heb je toch het gevoel dat je in een afgesloten ruimte zit wanneer je een bad of douche neemt.

Zorg voor opbergruimte

In een aangrenzende badkamer voorzie je het best voldoende opbergruimte: badkamerkasten, rekjes, opbergmanden of laadplanken. Zo kun je alles wat rondslingert netjes opbergen. Wil je een op-en-top minimalistische look? Ga dan resoluut voor badkamerkasten, zodat je alles achter kastdeuren kunt verbergen. Mag je badkamer er best wat levendiger uitzien? Dan zijn laadplanken en opbergmanden de mooiste opbergoplossing: netjes maar niet al te clean. 

#klassieke luxe #badkamer inrichten   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: