Bad met douche in één of bad en douche apart | Facq
Facq

Bad met douche in één of bad en douche apart 

Categorie: Badkamer

Wie niet voldoende ruimte heeft in de badkamer om zowel een douche als bad te voorzien, kan een bad met douche combineren. Zo hoef je niet te kiezen tussen een verfrissende douche of een ontspannend bad. Bovendien is een bad douche combinatie niet enkel functioneel, maar ook mooi en modern!

Bad met douchegordijn

Een eerste mogelijkheid om van je bad ook een douche te maken, is door een douchegordijn op te hangen. Douchegordijnen zijn gemakkelijk op te hangen en zijn relatief goedkoop. Bovendien bestaan ze in allerlei maten, zodat ze geschikt zijn voor zowel smalle douches als vrijstaande baden. Douchegordijnen worden gecoat met pvc of textiel om ze volledig waterdicht te maken. Tegenwoordig zijn douchegordijnen zelfs een echt designobject voor de badkamer geworden en kan je ze ook vinden in de fijnste materialen.

Als je gebruikt maakt van een douchegordijn om een bad met douche te combineren, dien je evenwel te zorgen voor voldoende verluchting. Er zullen zich immers problemen voordoen wanneer het douchegedeelte een vacuüm vormt en het douchegordijn als het ware naar binnen wordt gezogen. Om dit probleem tegen te gaan en om de hygiëne te bewaren, is voldoende ventilatie absoluut noodzakelijk. Er bestaan nu ook douchegordijnen met loodkoord, zodat het douchegordijn altijd strak blijft en de luchtcirculatie verzekerd is.

Bad met douchescherm

Een tweede mogelijkheid om een bad douche combinatie te creëren is door gebruik te maken van een douchescherm. Een douchescherm is een constructie die op het bad geplaatst wordt, zodat het bad ook kan dienen als douchebak. Bovendien heeft een douchescherm de functie van spatwand en zorgt ervoor dat je badkamer volledig droog blijft tijdens het douchen.

Je kan doucheschermen kiezen die bewegend of vast zijn. Je kan het douchescherm vastzetten als er een andere ingang is die voldoende breed is om door te kunnen. Met een vast douchescherm vermijd je bovendien lekkages en breuken, en is er minder kans op beschadiging. Bewegende doucheschermen kunnen gebruik maken van een vouwdeur, een draaideur, een dubbele klapdeur of een schuifdeur.

Doucheschermen bestaan in verschillende uitvoeringen. Geheel transparant glas is het gemakkelijkst schoon te houden en geeft de badkamer een strakke touch. Naast transparant glas kan je ook kiezen voor een reliëfglas, melkglas of glas met decoratie.

Ook aan de 50-plussers is gedacht: tegenwoordig bestaan er bad douche combi’s die voorzien zijn van een lage instap. De badkuip heeft een brede uitsparing zodat iedereen gemakkelijk kan in- en uitstappen. Er is ook gedacht aan beveiliging, want de badkuip wordt enkel gevuld wanneer de deur volledig toe is.

Toch bad en douche apart?

Een bad en douche combinatie is ideaal voor wie graag van de voordelen van zowel een bad- als douche profiteert en geen ruimte heeft in de badkamer om beide te installeren. Voor wie wel voldoende ruimte heeft in de badkamer (en voldoende buget), is een apart bad en douche wel een aanrader. Je hebt immers een ruimere keuze in aparte baden en douches, en het oogt ook allemaal net iets mooier als je in je badkamer kan pronken met zowel een douche als bad.

#badkamer inrichten #douche systeem   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: