6 tips om water te besparen in je badkamer | Facq
Facq

6 tips om water te besparen in je badkamer 

Categorie: Waterbeheer

 

Water besparen is niet alleen goed voor het milieu en ecologisch verantwoord, je zult het ook voelen in je portemonnee. Let op je waterverbruik in de badkamer, en binnen de kortste keren merk je het verschil aan je waterrekening. Met deze eenvoudige tips helpen wij je op weg naar een ecovriendelijke en waterbesparende badkamer.

1.     Water besparen tijdens het douchen

Door een douche te nemen, maak je sowieso al de beste keuze om water te besparen. Om een bad te nemen, heb je veel meer water nodig: een bad verbruikt gemiddeld zo’n 120 liter water, een douche slechts 60 liter. Wil je nog een stapje verder gaan? Stel dan je timer in en blijf niet langer dan vijf minuten onder de douche staan. Zo bespaar je op een week tijd tientallen liters water.

2.     Besparen in bad

Neem je toch eens graag een bad in plaats van een douche? Ook dan kun je je waterverbruik beperken. Bijvoorbeeld door de stop meteen in de afvoer te plaatsen en de temperatuur te regelen terwijl je bad al volloopt.

3.      Voed je kinderen (en andere huisgenoten) goed op

Goed begonnen is half gewonnen. Leer je kinderen aan om de kraan nooit open te laten staan tijdens het tanden poetsen. En uiteraard maakt de man in huis er een gewoontje van om hetzelfde te doen tijdens zijn ochtendlijke scheerbeurt.

4.     Waterbesparende toestellen

Hou rekening met ecovriendelijkheid bij de keuze van je badkamertoestellen. Een thermostatische mengkraan is zuiniger dan een traditionele kraan, en ook een spaardouchekop is zijn investering meer dan waard. Een toilet met besparende duoknop is eveneens een goede manier om je waterverbruik aanzienlijk te beperken. Je kunt er trouwens ook over nadenken om deze op regenwater aan te sluiten.

5.     Controleer regelmatig

Lekken zorgen voor onnodig waterverlies. Eén druppel per kwartier lijkt niet veel, maar als je uitrekent hoeveel water je zo verliest op één week, merk je dat het wel degelijk een groot verschil maakt. Controleer dus regelmatig op lekken, en repareer ze meteen.

6.     De leukste van alle tips om water te besparen: samen douchen

Maak van de nood een deugd en kruip zo nu en dan eens samen met je partner onder de douche. Je bespaart water én het brengt jullie letterlijk dichter bij elkaar: wat wil je nog meer?

Benieuwd naar de mogelijkheden van waterbesparende toestellen in de badkamer? Kom eens langs in één van onze Facq-showrooms, en laat je verrassen door ons uitgebreide assortiment. Onze badkamerspecialisten staan steeds voor je klaar met deskundig advies.

#energie besparing #wc #douche #ecologisch   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: