6 redenen om te investeren in waterbehandeling | Facq
Facq

6 redenen om te investeren in waterbehandeling 

Categorie: Waterbeheer

 

Zonder waterbehandeling kan water grote schade aanrichten. Niet enkel berokkent het schade aan je sanitaire installaties, maar ook je budget én gezondheid leiden onder onbehandeld water. Je hebt er met andere woorden alle belang bij om deze te beschermen en te investeren in waterbehandeling. Niet overtuigd? We geven je 6 goede redenen om het te doen.

 

1. Beschermt tegen vuil

Zanddeeltjes, modder en roestdeeltjes zijn onzuiverheden die je sanitaire installatie beschadigen. Ze veroorzaken corrosie, roest, verstopping en lekken. Onzuiverheden in je leidingwater is dus niet enkel slecht voor je sanitaire toestellen, het verhoogt ook je waterverbruik. Bescherm daarom je installatie met een filter.

2. Vermindert kalk

Waterbehandeling beschermt je leidingen tegen kalkaanslag dat door regenwater de grondlagen insijpelt. Afhankelijk van de hoeveelheid kalk die zich afzet op je leidingen ontstaat er verstopping. Een herstelling kost veel geld, dus voorkomen is ook hier beter dan genezen!

3. Beschermt tegen corrosie

Als je in een ouder huis woont, kan corrosie je leidingen doorboren. Het gevolg? Roestig rood- of groenkleurig water dat uit je kranen stroomt.

4. Bespaart geld en energie

Waterbehandeling voorkomt kosten aan je installatie, veroorzaakt door vuil, corrosie of kalk. Daarnaast leidt kalkaanslag tot een hoger energieverbruik. Filter je het water, dan verlaag je dus je energiekosten.

5. Verhoogt het wellnessgevoel

Door water te ontharden, houd je je huid en haar zacht en soepel. Bovendien bespaar je tot 50% op detergenten en zepen.

6. Meer hygiëne

Een defect aan je leidingen is een zwakke plek in je woning. Dat kan veroorzaakt worden door kalk, corrosie en vuil. In het vochtige klimaat van dit defect, broeden heel wat bacteriën. Bovendien geldt de regel: hoe minder kalkaanslag, hoe beter de hygiëne en hoe lager de kans op legionella. 

  Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: