5 voordelen van een opzetwastafel | Facq
Facq

5 voordelen van een opzetwastafel 

Categorie: Inspiratie

 

De inrichting van je badkamer moet zowel praktisch als stijlvol zijn. Daarom ga je beter niet over één nacht ijs wanneer je je badkamermeubel of wastafel uitkiest. Gelukkig kun je je wastafel altijd aanpassen aan de stijl van je badkamermeubel én aan de ruimte die beschikbaar is in je badkamer. Met opzetwastafels kies je alvast voor multi-inzetbare wastafels die ook nog eens aan al je design-eisen voldoen.

 

1.      Onderhoudsvriendelijke opzetwastafel

Een opzetwastafel is erg onderhoudsvriendelijk. Omdat ze bovenop het wastafelblad staat, kun je zowel de binnenkant als de buitenkant makkelijk schoonmaken met een spons of doekje. Zo ziet je wastafel er te allen tijde blinkend als nieuw uit.

2.       Rustiek of strak design?

Het leuke aan opzetwastafels is dat je ze kunt combineren met honderdeneen verschillende stijlen van badkamermeubels. Baadt jouw badkamer in een romantische, rustieke stijl? Combineer je houten badkamermeubel dan met een ronde opzetwastafel om in dezelfde sfeer te blijven. Of kies voor een rechthoekige opzetwastafel als je badkamer strak en modern ingericht is.

3.      Ergonomisch in orde

Voor wie snel last heeft van rug-, schouder- of nekpijn, vormt een opzetwastafel een handige oplossing. Ze staat doorgaans hoog genoeg om je niet voorover te moeten buigen tijdens het handen wassen of tanden poetsen. Een rugvriendelijke optie!

4.       Blikvanger in je badkamer

Elke badkamer heeft nood aan een blikvanger. Sommigen verkiezen een design douche, anderen een bad met jacuzzi-allures of een tegelwand in oosterse mozaïekstijl. Maar als je aan al die dingen geen boodschap hebt, wordt het moeilijker om één stuk tot blikvanger te bombarderen. In dat geval biedt een mooie opzetwastafel de oplossing: die valt ook meteen op, maar dan op subtiele wijze.

5.      Opzetwastafels met afwerking naar keuze

Heb je je opzetwastafel gekozen? Dat is nog maar het begin, want net zoals in andere ruimtes zit de schoonheid hem ook hier in de juiste accessoires. Stem het kraanwerk van je opzetwastafel dus zeker af op de stijl van de hele badkamer, en trek die lijn door in andere details zoals handdoeken, kaarsenhouders of zeeppompjes. Zo maak je van je badkamer een plek waar je ’s morgens maar wat graag je dag begint!

 

#opzetwaskom #badkamerdesign   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: