5 tips voor een ordelijke en ontspannende badkamer | Facq
Facq

5 tips voor een ordelijke en ontspannende badkamer 

Categorie: Badkamer
Tips ordelijke en ontspannende badkamer

 

De badkamerroutine is heilig in elk huishouden. Maar soms moet je in je badkamer ook even een adempauze kunnen nemen. Met andere woorden: je badkamer moet het ene moment een plaats zijn waar je lekker kan ontspannen en het andere moment een efficiënte ruimte waar iedereen vlot en georganiseerd zijn ding kan doen.

Een efficiënte badkamer waar je volledig tot rust kan komen

Orde zorgt ervoor dat je gemakkelijker tot rust kan komen in je badkamer. Als de ruimte overzichtelijk en niet te druk is, kan je er zalig ontspannen. Deze extraatjes maken van de perfecte gezinsbadkamer tevens ook de perfecte me-time badkamer.

Opbergen badkamer

Efficiënt opbergen

 
Een badkamermeubel met lades biedt verschillende opbergoplossingen, zoals opbergvakjes om de lades efficiënt in te delen zodat alles zijn eigen plekje krijgt. Zowel in de badkamerruimte als in de douche kan je werken met haakjes en legvlakken om alles zo ordelijk mogelijk te presenteren. Vul je inrichting aan met een efficiënt opbergmeubel zoals een rekje of een kolomkast waar je nog wat extra spullen in kwijt kan.
 

Puur zen dankzij een houten toets

 
Hout straalt rust uit. Een houten meubeltje in je badkamer of een accent in hout geeft meteen een ontspannen gevoel als je de ruimte binnenkomt.
 

Licht en transparantie

 
Geef de voorkeur aan lichte, rustgevende kleuren, zowel voor je meubels als je wanden. Lichte kleuren weerkaatsen het natuurlijk licht en verspreiden het zo over heel de ruimte. Natuurlijk licht geeft je lichaam meer energie. Kies ook voor een transparante douchewand om het licht zo optimaal mogelijk door te laten.
 

Zachte vormen

 
Door zachte, afgeronde vormen door te trekken in je badkamer creëer je een rustgevende sfeer. Kies voor ronde spiegels en afgeronde kranen.
 

Natuurlijk groen

 
Planten mogen zeker niet ontbreken. Net als hout geven ze aan elke ruimte meteen een rustgevend gevoel… en hun zuiverende functie houdt de badkamer gezond!
 

Jouw ideale zen badkamer samenstellen? Doe inspiratie op in onze catalogus>

Volg ons op facebook om op de hoogte te blijven van al onze tips!