5 originele badkamerideeën die mooi én makkelijk zijn | Facq
Facq

5 originele badkamerideeën die mooi én makkelijk zijn 

Categorie: Badkamer

Retro, lieflijk of liever uitgepuurd? Onze badkamer is een kleine weerspiegeling van wie we zijn, of toch van wat we mooi vinden. Wij geven je alvast vijf verschillende badkamerideeën mee, die misschien wel heel dicht bij jouw ideale, persoonlijke spa liggen.

Frisse retro

Ga jij in je vrije tijd graag swingen of lindyhoppen en doe je niets liever dan de oude platen van je pa vanonder het stof te halen? Dan is een retrobadkamer allicht iets voor jou! Geen duf gedoe, wel frisse vintage met een hoek af. Zo kan je al je make-upspulletjes en shampooflessen uitstallen in zo'n witte apothekerskast of een lage, houten kast gebruiken als badkamermeubel. Combineer metc kleine, mostergele tegels aan de muren en een paar sanseveria's in mooie, aarden potten als decoratie-items, en jouw retrobadkamer is een feit!

Witte elegantie

Eerder fan van elegantie? Probeer dan zo veel mogelijk eenheid te creëren in je badkamer. Gebruik bijvoorbeeld wit als hoofdkleur. Versier je badkamerwanden met witte tegels - ze zullen je doen denken aan een badhuis aan zee - en kies voor grote, glazen douchewanden. Werk alles af met accessoires in chroom en een grote, vintage luster. Een losstaand bad met pootjes geeft dat tikkeltje extra. Jouw recept voor een originele badkamer!

Tijdloze chique

Badkamerinrichting kan een grote hap uit je budget nemen. Als je er een tijdje van wil genieten, stop je je badkamer dan ook het best in een tijdloos kleedje. Bad, douche, badkamermeubel en toilet zijn blikvangers. Neem hiervoor neutrale kleuren zoals wit, grijs, zwart of houttint en probeer al te uitbundige vormen en materialen te vermijden. Ga voor licht gebogen meubels met weinig reliëf. Ben je je badkamerinrichting een beetje beu na tien jaar? Gebruik dan moderne accessoires en (felle) accentkleuren om je badkamer op te frissen.

Kleine badkamer

Benut alle hoekjes! Kies voor een kolomkast met dubbelzijdige spiegeldeur of kasten zonder storende handgrepen. Ook de juiste verlichting kan extra ruimtegevoel creëren. Aan het plafond kies je voor inbouwarmaturen, zodat het hoogtegevoel niet gebroken wordt. Ledstrips langs je bad of badkamermeubel zorgen dan weer een optische verlenging.

Designliefhebbers

Wie een voorliefde heeft voor design weet het ongetwijfeld al: less is more. Ga voor strakke lijnen en hoogwaardige materialen. Vaak volstaat het om één grote blikvanger te hebben, zoals een opvallende spiegel of een luxueus afgewerkte badkamerkast. Ook details kunnen je badkamer maken of kraken. Zo kan een ietwat anders handdoekenrek of kundig geplaatst verlichtingsarmatuur je badkamer een heel andere uitstraling geven.