5 design badkamerkranen voor een exclusieve badkamerlook | Facq
Facq

5 design badkamerkranen voor een exclusieve badkamerlook 

Categorie: Inspiratie

 

De tijd dat alle kranen op elkaar leken, is gelukkig voorbij. Tegenwoordig is er keuze te over, en vind je makkelijk badkamerkranen die niet alleen bij de lavabo passen, maar ook bij de stijl van je badkamer. Een design badkamerkraan voegt een zweem van elegantie toe aan de hedendaagse badkamer. Ontdek deze 5 must haves, rechtstreeks uit de designwereld.

 

1. Axor Starck Organic

Wie design zegt, zegt Philippe Starck. De ergonomische vorm van de Axor Starck Organic zorgt voor een goede handgreep. De waterstraal en de temperatuur worden apart afgeregeld. De greep om de kraan aan- en uit te zetten bevindt zich aan het uiteinde van de kraan, terwijl je de temperatuur bovenaan regelt. Deze kraan is zowel ecologisch als economisch verantwoord in gebruik.

Richtprijs: 461 € (excl. btw)

 

2. PuraVida van Hansgrohe

Eenvoudig, gestroomlijnd en innovatief: ziehier de drie karakteristieke kenmerken van de PuraVida-mengkraan. Deze kraan werd ontworpen met de wensen van designliefhebbers in het achterhoofd. Ze is verkrijgbaar in verschillende hoogtes, en je regelt de waterstraal met een simpele handbeweging; heel intuïtief. Bovendien kan je de straal in alle mogelijke richtingen bijsturen, zodat het water niet opspat in de lavabo. De PuraVida is er in een witte of chromen versie. Een avant-gardistisch design voor een exclusieve badkamerlook!

Richtprijs: 409 € (excl. btw)

 

3. Alessi Dot by Oras

Nog zo’n bekende naam in het design: Alessi. De kranen in de Dot-serie zijn ontworpen met de cirkel als basisvorm. Die vorm komt terug in alle kraanmodellen; iedere kraan heeft dezelfde diameter. “Het doel was een rustgevende sfeer creëren”, zegt ontwerper Wiel Arets over de Alessi Dot, en dat is hem gelukt: het water dat uit de kraan stroomt, doet denken aan een waterval in de ongerepte natuur.

Richtprijs: 411,55 € (excl. btw)

 

4. Axor Starck X

Alweer een exclusief design van Philippe Starck – hij blijft nu eenmaal dé designgoeroe. De Axor Starck X valt op door de vierkante plaat waar het water doorheen stroomt. Ook hier krijg je het watervaleffect. Bovendien zweeft de plaat schijnbaar gewichtloos boven de lavabo. Een echte blikvanger in je badkamer, deze Axor Starck X.

Richtprijs: vanaf 641 € (excl. btw)

 

5. Hansa Edition-serie van Hansa

Deze kranenserie van Hansa streeft klasse en kwaliteit na. Elke kraan heeft een eigen concept en is een kunstwerkje op zich, of je nu kiest voor de Canyon, Latrava of Murano. En zoals steeds bij Hansa, gaan kwaliteit, design en comfort hand in hand.

Richtprijs: vanaf 593,85 € (excl. btw)

 

#badkamerdesign #kraanwerk   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: