4 trends op basis van kleur voor een moderne badkamer | Facq
Facq

4 trends op basis van kleur voor een moderne badkamer 

Categorie: Inspiratie
Moderne badkamer in trendy kleuren

 

Herfst 2018: hoog tijd om een paar nieuwe trends van dichterbij te bekijken. Vooral de trendy kleuren worden hierbij interessant. Uit welke kleuren en stijlen kan je vandaag best kiezen voor een moderne, trendy badkamer?

Trend 1: Pure kleuren

Volgend jaar zullen we vooral heldere en pure tinten zien terugkeren. Kleuren die de natuur oproepen. Muntgroen speelt een centrale rol en wordt niet meer enkel gebruikt als accentkleur. Ijsblauw en hedendaagse grijstinten worden gecombineerd met vanillegeel. Groentinten worden gecombineerd met zand- of kleitinten en grijs contrasteert mooi met koper roze.

In de inrichting van de badkamer vertaalt dit zich in minimalistische, afgeronde vormen die samen een soort golvend geheel vormen.

Trend 2: Combinaties

Deze trend omvat een soort collage van verschillende stijlen. Twijfel bijvoorbeeld niet om aan het werk te gaan met elementen uit verschillende historische periodes om een stijl te ontwikkelen die volledig eigen is aan jou (én aan 2019). Zoek een passende combinatie van stijlen die matchen, alles is mogelijk!

Het historische aspect is hier heel belangrijk. De lila kleuren pronken bovenaan het kleurenpalet. Vooral tinten als violet. De combinatie van dit historisch ogende violet met een helder muntgroen maakt het palet een beetje mysterieus. Ook de bruine tinten zijn heel erg aanwezig en brengen een soort geschiedenis met zich mee.

Op vlak van materialen doet kristal een opmerkelijke terugkeer en ook fluweel is heel aanwezig. Gordijnen in de badkamer keren terug en brengen wat dynamiek in je ruimte.

Trend 3: Knusse geborgenheid

Geborgenheid waar iedereen zich goed bij voelt: zachte kleuren en natuurlijk ogende materialen voelen heel huiselijk aan en geven je ruimte een thuis-gevoel. Deze trend brengt de romantische geest naar boven gebaseerd op de jaren 1990. Nostalgie!

Het palet mengt bloemtinten en -motieven en varianten van groen met zachte kleuren zoals poederroze. Het natuurlijke aspect ontplooit zich verder in de vele verschillende tinten groen.

In meubels en interieur komt marmer heel vaak terug samen met pasteltinten.

Trend 4: Zuiders

Deze trend baseert zich vooral op het zuidelijk halfrond. Latijns-Amerika en Afrika zullen hier een groeiende invloed hebben. Van deze samensmelting van culturen ontstaat een rijk kleurenpalet.

Denk als inspiratie aan een ondergaande zon, de natuur en de kleuren van kruiden: heel hartelijk en warm. Waan je in de jungle: donkere groentinten contrasteren verrassend met oranje en een Afrikaans violet.

 

Het is duidelijk dat de nieuwe trends tussen alle stijlen spelen. 

  • Zwart is sterk aanwezig maar zal meer en meer verdrongen worden door bruin. Bruin krijgt volgend jaar een essentiële plaats in interieurs.
  • Beige en Taupe krijgen een roze of violet schijn. Deze tinten roepen een gevoel van comfort en veiligheid op. Paars violet zal hierin de leiding nemen.
  • Groen is sterk vertegenwoordigd en verspreidt zich over een zeer uitgebreid gamma. Combinaties met groen zijn heel erg in trek. Ook mosterd kleuren, die vaak als “passé” worden aanzien, hernieuwen zich volgend jaar door zich te integreren in een groentint.
  • Tenslotte moeten we onthouden dat muntkleur absoluut essentieel is, zeker in combinatie met lila.

 

Check ons online magazine E-ssentiel om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Scroll door onze Pinterest boards voor nog meer inspiratie.