4 tips voor een kindvriendelijke badkamerinrichting! | Facq
Facq

4 tips voor een kindvriendelijke badkamerinrichting! 

Categorie: Badkamer

Niet alleen ouders maar ook kinderen spenderen behoorlijk wat tijd in de badkamer. Daarom is het aan te raden om voor een kindvriendelijke badkamer te kiezen. Een ongelukje is namelijk snel gebeurd. Daarnaast vereenvoudigt zo’n badkamer het dagelijkse ritueel voor kinderen. Hier vind je enkele tips die zeker van pas komen!

1. Veilige kranen

Veiligheid is hét belangrijkste punt als we het over een kindvriendelijke badkamerinrichting hebben. Kinderen spelen graag met water, maar kinderhandjes hou je het best ver weg van heet water. Zorg daarom voor een thermostatische kraan met een veiligheidsknop die niet hoger gaat dan 38 graden. Daarnaast kun je ook kiezen voor een kraan die aan de buitenkant niet warm wordt of een exemplaar waar enkel water uitkomt als je kind er zijn handen onder houdt.

2. Een speelse badkamer

Als je kinderen hebt, richt je badkamer dan wat speelser in. Door felle kleuren en motiefjes in je badkamer te integreren, ziet je badkamer er heel wat aantrekkelijker uit. Gebruik de kleuren in de volledige badkamer. Voorzie ook enkele badspeeltjes en kleef eventueel enkele stickers aan de muren die je er gewoon weer kunt afhalen. Heb je meerdere kinderen? Geef ieder kind een eigen kleur met verschillende handdoeken, badjassen, washandjes en tandenborstels. De kinderen zullen er alvast dol op zijn!

3. Een inloopdouche en lage badkuip

Een inloopdouche is ideaal voor kinderen. Zo’n douche ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook heel praktisch, aangezien de vloer gewoon doorloopt. Bovendien kun je samen met de kids onder de douche, wat ook weer tijd en water uitspaart. Tip: kies voor een tegelvloer met antislip. Heb je naast een douche ook plaats voor een bad? Kies dan voor een bad met lage instap. Je kinderen kunnen dan zelf in bad stappen zonder uit te glijden. Voorzie ook een antislipbadmat in een trendy kleurtje om het geheel wat op te fleuren.

4. Kindvriendelijke badkamer: aangepast meubilair

Zorg voor badkamermeubilair op kinderhoogte en voldoende opbergruimte. Je spaart behoorlijk wat tijd uit als je je kinderen niet altijd moet helpen. Een opstapje is dan ook een must, zodat je kinderen voor het slapengaan hun tandjes kunnen poetsen. 

#thermostatische kraan #badkamer kinderen   Share on Google Share on Twitter Share on Facebook

Deel dit artikel op: